Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
31 May 2020, 19:27 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 

Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
391. Name: madhav Date submitted:22 April 2014, 21 h. 48 min.
Text: why we get only 3months visa from our country first.if we want to do master in tambov.is there any producer of getting 2yrs visa directly or university will extend our visa if we came there.
Answer: Dear Madhav,

University will extend your visa.

392. Name: Aymen Date submitted:22 April 2014, 14 h. 16 min.
Text: I am an English teacher in Iraq. I want to get a Master Degree in English (Literature or Linguistics) . Is this specialization Available? Are you studying this section in English? Thank You
Answer: Dear Aymen,

Unfortunately, we don't have any literature or linguistic master programs at our University.

393. Name: Madhav Prasad Date submitted:21 April 2014, 16 h. 52 min.
Text: Dear sir/madam I want to study master level in tambov university.along with my wife also want to study in same university in bachelor level and we want to stay in same room in hostel its is possible or not and if possible than how much we have to pay to the university hostel charge annually.please amount should be mention in us dollor.
Answer: Dear Madhav Prasad,

The costs in our hostels depend on size and some other conditions. If you will live together with your wife in one room you will pay the accommodation fee - min 800 USD and max 1500 USD for 1 academic year. This cost covers both of you.

394. Name: moses Date submitted:15 April 2014, 19 h. 15 min.
Text: what if after payment (tuition fee and accommodation as you specify) the accepted candidate is refuse or denied visa in his country what happen to the payed money
Answer: Dear Moses,

In case the Consulate of the Russian Federation refuses to issue the Russian visa to a candidate, the candidate submits the rejected original invitation or another official document from the Consulate to TSTU. According to the presented documents TSTU transfers back payment to the candidate's bank account. All the bank fees on such transfers are to be paid by the candidate.

395. Name: ejeh Date submitted:15 April 2014, 19 h. 11 min.
Text: please is there any extreme measure n which you uses to help your student to make sure your accepted student get visa in his or her country cos in my country getting visa is not that very easy thanks
Answer: Dear Ejeh,

Along with the official invitation we send to our students a special letter of guarantee which they can submit to the Russian Consulate with other required documents.

396. Name: DEEPAK Date submitted:15 April 2014, 18 h. 30 min.
Text: I want to take admission in m tech with computer science. I request u to briefly tell about the admission process.
Answer: Dear Deepak,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

Now you can apply for the next academic year which will start in September-November 2014.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 550 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1800 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:

Medical Insurance fee - about 130 USD per 1 year
Multiple visa fee - about 30 USD.

397. Name: Matthew Aryee Date submitted:14 April 2014, 18 h. 42 min.
Text: Which email should i send my documents and my filled application forms to?
Answer: Dear Matthew Aryee,

Please, send all your documents to tstu04@yahoo.com

398. Name: Zuhair Date submitted:12 April 2014, 12 h. 09 min.
Text: Dear Sir, I want to study for master degree in mechanic engineering at your university. Do you offer English medium classes?
Answer: Dear Zuhair,

We don't have any programs in English, so before you start any academic program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

399. Name: david Date submitted:9 April 2014, 00 h. 56 min.
Text: pls i want to know about the content of this pre russian language course, like if someone want to put in for power engineering, what will be its content in pre russian courses.
Answer: Dear David,

If you are going to continue your education in technical field you will get a Pre-university program in Technical section. There you will attend the following subjects:

the Russian Language 966 academic hours,mathematics 258 academic hours,physics 246 academic hours,chemistry 150 academic hours,informatics 81 academic hours, Regional Geography 120 academic hours,Engineering graphic 123 academic hours,Sport 57 academic hours.

400. Name: Matthew Aryee Date submitted:7 April 2014, 20 h. 39 min.
Text: I want to offer Information and System Technologies.How do i get the application forms?
Answer: Dear Matthew Aryee,

You can find the application form here http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc

401. Name: Matthew Aryee Date submitted:7 April 2014, 16 h. 26 min.
Text: Please I want to offer Information Systems and Technologies in your univerisity.How much will it cost me?
Answer: Dear Matthew Aryee,

Before you start your bachelor or master academic program you must attend the Pre-university Russian language program(10 months). As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 550 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1800 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:

Medical Insurance fee - about 130 USD per 1 year
Multiple visa fee - about 30 USD.

402. Name: Jake Date submitted:6 April 2014, 14 h. 07 min.
Text: Please i wish to study medicine and surgery in ur univesity,i want to know the requirement,so i can start preparing. Thanks in anticipation
Answer: Dear Jake Otonko,

Unfortunately, we don't have any medical programs at our University.

403. Name: Leonardo Date submitted:5 April 2014, 00 h. 18 min.
Text: I want to know how can a Brazilian study there in Tambov. Thanks for attention.
Answer: Dear Leonardo,

Brazilians can apply for studying as all other international applicants.

If you decide to study at our university, please, send the following documents to our e-mail tstu04@yahoo.com : scanned copy of international passport; scanned copy of education certificates; completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)

As soon as we receive all your documents we will review them and contact you.

404. Name: moses Date submitted:4 April 2014, 20 h. 10 min.
Text: why collect the fees before the arrival of the candidate, cant it be paid in person after arrival? i mean there are so many website which does things like this and at the end it turn out to a fraud, how do we even know we are paying into the school account and not a staff of the university account,i mean one have to be careful pls i need help on this thank you.
Answer: Dear Moses,

Our University is a federal state-financed educational establishment. Applicants send payments to the official account of our Unievrsity. Before sending the payments applicant signs an official Contract with our University which is proved by the rector's signature and stamp of our university. A fraud is absolutely impossible at our universty if you apply directly to our office of the Faculty of International Education.

405. Name: Ganesh Date submitted:26 March 2014, 05 h. 52 min.
Text: I want to do master degree in mechanical engineering for upcoming year 2014 at your university. Can you give full details about the course, application etc.
Answer: Dear Ganesh,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

Now you can apply for the next academic year which will start in September-November 2014.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying and according to it you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 550 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1800 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov:

Medical Insurance fee - about 130 USD per 1 year
Multiple visa fee - about 30 USD.

Pages:  [- 10] / 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2020 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru