Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
22 August 2019, 15:42 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 
Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
136. Name: Miqdad omar mohammed Date submitted:7 May 2017, 17 h. 01 min.
Text: I WANT TO PURSUE software engineering
Answer: Dear Miqdad Omar Mohammed,

Here you can find the list of all Bachelor programs provided at our University: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Bachelor_programs_2016_06.26.pdf
Please, take into account that all prices are stated for the current academic year (2016-2017). Official prices for the academic year 2017-2018 will probably be published in two weeks.

137. Name: Ashan Date submitted:5 May 2017, 20 h. 05 min.
Text: May i know how much it will cost me to study pre-university program from your university
Answer: Dear Ashan,

We hope that official prices for the next academic year (2017-2018) will be published in two weeks. As soon as they are published you will be able to find them here: http://www.tstu.ru/en/r.php?r=education.inst&id=18

138. Name: Adekanbi Date submitted:3 May 2017, 13 h. 51 min.
Text: I would like to study for a degree in mechatronics and robotic systems,I had my Higher National Diploma in mechanical engineering from the Polytechnic Ibadan Nigeria, can it be possible for me to study along with working to sustain myself economically at the school because I have no sponsor
Answer: Dear Adekanbi,

All Bachelor programs at our University are taught in Russian. That is why before being admitted for any of these academic programs first you need to complete a Russian language pre-university course. It starts in September 2017 and lasts till June 2018.

From year 2014 all foreign students studying in Russian universities can get legal employment on the basis of their student visa. But take into account that you will be able to do it after succesful completion of the Russian language program. You should know that in order to get a good job it is important to know the Russian language.

139. Name: Ezekwesiri Date submitted:28 April 2017, 03 h. 28 min.
Text: please am interested in a medical program, how do I apply
Answer: Dear Ezekwesiri,

Unfortunately, we don’t have any academic programs in medicine.

In many Russian Universities medicine is taught in Russian. It means that before you will be able to be admitted for this program, you will need to learn the Russian language.

We can offer to you only a Russian language pre-university program (medical profile) that includes classes on Russian and other subjects according to the chosen profile. After successful completion of this course you will get a certificate that will allow you to continue your education in Russia.

140. Name: Ali Date submitted:26 April 2017, 19 h. 13 min.
Text: Hi, i'm looking for Mechanical Engineering - Mechatronics Dpt.. so do you have this department Ms.c in English Language? Best Regards
Answer: Dear Ali,

Unfortunately, we don't have this program in English.

141. Name: hamza Date submitted:24 April 2017, 23 h. 13 min.
Text: I am from kenya who is interested to study general medicine so my sponsor pressurising me to bring admiration confirmation letter and letter stating thevtution fees and the accomdation and other expenses per year in Russia please help me
Answer: Dear Hamza,

Unfortunately, we don't have any academic programs on medicine. We can offer to you only a Russian language pre-university program (medical profile) that includes classes on Russian language and other subjects according to the chosen profile.

After successful completion of this program you will get a certificate that will allow you to continue your education in Russia.

142. Name: Ahmat Date submitted:22 April 2017, 23 h. 33 min.
Text: how can i apply for studying in this school
Answer: Dear Ahmat,

In order to be admitted at our University you need to submit to our e-mail (tstu04@yahoo.com) the following documents:
- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education documents;
- a completed application form;
- scanned copies of medical documents including HIV-test results and chest X-ray results.

As soon as we receive all the required documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

143. Name: Johnon Date submitted:20 April 2017, 17 h. 15 min.
Text: Quat are the tuition fees for your university?
Answer: Dear Johnon,

Official prices for 2017-2018 academic year will be published in May 2017.

144. Name: Bawar Date submitted:15 April 2017, 23 h. 52 min.
Text: Hello I would like to study master degree in structural design by English language,but i want to start my degree immediately without spending a year to learn Russian language, is that possible? I look forward to your reply
Answer: Dear Bawar,

We offer to foreign students an English-taught Master program 'Theory and Design of Buildings and Structures'. You can be admitted directly for this program without a pre-university Russian language program. The Master program starts in September 2017 and lasts for 2 years.

In order to be admitted you need to submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport;
- a completed application form (you can find it here http://www.tstu.ru/en/education/inst/doc/mo/appl_form_26.05.16.doc);
- a scanned copy of your education certificate (Bachelor degree certificate or diploma);
- scanned copies of medical documents including HIV-test results and chest X-ray results.

145. Name: Hayder Date submitted:14 April 2017, 12 h. 37 min.
Text: Hello ! I'd like to know if there is in your university in English programs (Technician medical equipment ) master program , and how much are the fees ,, I wait for your answer
Answer: Dear Hayder,

Unfortunately, we don't have such Master program taught in English. As for Russian-taught Master programs, we have a program Bio-Technical Systems and Technologies and the profile within this program: Biomedical Devices, Systems and Complexes.

146. Name: Oshadie Date submitted:11 April 2017, 07 h. 26 min.
Text: Dear sir, What kind of opportunities available for completed masters from T.S.T.U
Answer: Dear Oshadie,

Please, send your education documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com).

147. Name: Ali Date submitted:10 April 2017, 19 h. 28 min.
Text: I want to study architecture at Tambov University .. Is there a department of architecture at the university?
Answer: Dear Ali,

Our University provides a Bachelor program in Architecture, at the Institute of Architecture, Civil Engineering and Transport. As all Bachelor programs are taught in Russian first you will need to complete a Russian language pre-university program.

This course starts in September 2017 and lasts for 10 months (till June 2018).

In order to be admitted for this program you need to submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education document;
- a completed application form;
- scanned copies of medical documents including HIV-test results and chest X-ray results.

As soon as we receive all the required documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments, official prices for the academic year (2017-2018) will be published in May 2017.

148. Name: Ibtehal Date submitted:8 April 2017, 13 h. 09 min.
Text: I want to pursue phd in civil/structural engineering in your university what does it cost? how can i apply? is there scholarships for it?
Answer: Dear Ibtehal,

All PhD programs at our University are taught in Russian that is why if you want to be admitted for any of these programs you should first complete a Russian language pre-university program. This course starts in September 2017 and lasts for 10 months (till June 2018).

In order to be admitted for this program you should submit the following documents to our e-mail (tstu04@yahoo.com):

- a scanned copy of your international passport. Please, take into account that your passport should be valid for at least 1.5 year (18 months) since the intended date of entry to Russia;
- a scanned copy of your education certificate;
- a completed application form;
- scanned copies of medical documents including HIV-test results and chest X-ray results.

As soon as we receive all the required documents we review them and if everything is according to our requirements we will prepare a set of documents for the Department of the Federal Migration Service to request a formal invitation. A standard waiting period for the invitation to be issued is 1 month on receipt of all the required documents.

As for the payments, official prices for the next academic year will be published in May 2017.

149. Name: Anicet Date submitted:7 April 2017, 00 h. 16 min.
Text: i want to involved to 10 months of pre-university program, i'll like to know if i have to translate the documents in Russian or i can send it in English?
Answer: Dear Anicet,

In order to be admitted for the Russian language pre-university program you can send your documents in English.

150. Name: Ali Date submitted:4 April 2017, 16 h. 31 min.
Text: I want to study master or PHD program at your university related to sports management Is there is any master program on sports science are offered by TSTU?
Answer: Dear Ali,

The list of all Master programs provided at our University you can find here: http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/Master_programs_2016_06.26.pdf

Pages:  [- 10] / 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 / [+ 10]

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2019 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru