Слоган ТГТУ: будущее начинается сегодня
13 November 2019, 19:51 
Титульная страница ТГТУ
 
Титульная страница ТГТУ REQUEST FOR ADMISSION INFORMATION  
 
Thank you for your interest in Tambov State Technical University.

Please, read the following info before you request any information about admission. Thank you. - (IMPORTANT INFO)

Dear applicants!
Tambov State Technical University informs you that TSTU's foreign students' admission office doesn't take any fees for issuing the official invitations for studying or any official letters.
Tambov State Technical University accepts only tuition and hostel fees. Tuition and hostel fees can be paid to the official bank account of the university or to the cashier office of the university. All fees are to be made according to the signed contract between an applicant and the university.
All full-time students must have medical insurance that meets University criteria. The University assists students with obtaining an appropriate medical insurance upon their arrival to Tambov.
Please, apply to the foreign students' admission office with any questions: E-mail: tstu04@yahoo.com

Please, complete this form if you need information to be sent to you. We will be in touch with you soon!

First Name  *
Last Name  *
Email Address  *
Country  *
Your Question  *

* Please, type this code


* - Indicates a required field
Questions – answers
286. Name: Odilon Date submitted:25 January 2016, 14 h. 27 min.
Text: Hello, I am a student undergraduate for civil engineering. I would like to continue my study in Russia, Tambov for academic year 2016-2017. I would like have the admissions conditions, academic fees, ... Thank you for your answer.
Answer: Dear Odilon,

If you don’t have a Bachelor diploma, we can admit you only as a first-year student of the Bachelor program. As all Bachelor programs are taught in Russian, you must complete the Russian language pre-university program. We can offer you a pre-university course that lasts for 1 year (from September 2016 till June 2017) or a pre-university course that lasts for 1.5 year (from March 2016 till June 2017).

In order to be admitted for this program you should submit to our e-mail address (tstu04@yahoo.com) the following documents:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc);
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.
<>brAs for the fees, they are the following:

If you want to be admitted for the 1 year program, you have to pay:

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee – about 1200 USD. Prices are stated for the current academic year (2015-2016). Prices for the next academic year (2016-2017) will be published in May 2016. 2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov: Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year. 3. Multiple visa fee - about 30 USD.

If you want to be admitted for 1.5 year program, you will have to pay: 1.From March 2016 till June 2016: Accommodation Fee- approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 550 USD for intensive Russian language courses. Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year. Multiple visa fee - about 30 USD. 2. From September 2016 till June 20717: Accommodation Fee- approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1200 USD. Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year. Multiple visa fee - about 30 USD.

Please, take into account that all prices are stated only for the current academic year. Official prices for the next academic year will be published in May 2016.

287. Name: ERIC Date submitted:12 January 2016, 20 h. 11 min.
Text: WANT TO DO MY MASTERS PROGRAM AT YOUR UNIVERSITY HOW DO I GO ABOUT IT
Answer: Dear Eric,

Before you start any degree program taught in Russian you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November. Also our University provides a pre-university course that lasts for 1.5 year and it starts in March (from March 016 till June 2017).

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com):

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc)
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying (usually it takes 1 month for Migration Department to issue the invitation). According to the received invitation you will be able to get the visa for studying in our University.

Next year Master programs taught in English will be introduced at our University. All information regarding these programs you can find here: http://www.tstu.ru/en/r.php?r=intern.mag

288. Name: lamin Date submitted:12 January 2016, 08 h. 37 min.
Text: when is admission starting march?
Answer: Dear Lamin,

If you want to be admitted for a pre-university program that lasts for 1.5 year (from March 2016 till June 2017), you should submit the following documents to our e-mail address (tstu04@yahoo.com):

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc);
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation):

Accommodation Fee- approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 550 USD for intensive Russian language courses.
2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov: Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year.
3. Multiple visa fee - about 30 USD.

If you decide to continue your study in Russia and to be admitted for the pre-university program 2016-2017 after completion of intensive Russian language courses you will have to pay:

1. Tuition Fee – about 1200 USD. Prices are stated for the current academic year. Prices for the following academic year will be published in May 2016.
2. Accommodation Fee approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room.
3. Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year.

289. Name: aamer Date submitted:30 December 2015, 11 h. 53 min.
Text: do you offer master program in Bio-medical instrument Engineering And if there is, what is the language of study ( English or Russian )
Answer: Dear Aamer,

Our University provides a Master program 'Bio-Technical Systems and Technologies'. This Master program is taught in Russian.

290. Name: ammar Date submitted:30 December 2015, 09 h. 20 min.
Text: i would like to know when is the admission begin for the new year ?
Answer: Dear Ammar,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. Our University provides a pre-university program that lasts for 10 months. In order to be admitted for this program for the next year that starts in September-October 2016 you can apply in March-April 2016.

Also we can offer you a pre-university course that lasts for 1,5 year. This program starts in March-April 2016. If you want to be admitted for this program you can submit the following documents to our e-mail address tstu04@yahoo.com:

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc);
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

291. Name: manoj Date submitted:15 December 2015, 19 h. 29 min.
Text: i want to take admission in ph.d program please guide me with all informations.
Answer: Dear Manoj,

All PhD programs start in September. You can apply in March-April 2016 to be admitted for the next year that starts in September 2016.

292. Name: husam Date submitted:14 December 2015, 20 h. 58 min.
Text: i would to study master in biomedical engineering in english language , can you inform me if this department in english courses there .
Answer: Dear Husam,

We have a Master program Bio-Technical Systems and Technologies but it is in Russian language. Before you start any degree program in Russian you must complete a pre-university program that starts in September-October and lasts for 10 mobths. If you are interested you can apply in March-April 2016 in order to be admitted for the next year.

293. Name: ALI Date submitted:12 December 2015, 19 h. 30 min.
Text: I have MA degree from CIU in Cyprus, Can I do PhD in ELT( English Language Teaching) there.My faculty is English Language Teaching.
Answer: Dear Ali,

Unfortunately, we don't have PhD programs in English language teaching at our University.

294. Name: maria Date submitted:8 December 2015, 12 h. 03 min.
Text: where can I find fees info?
Answer: Dear Maria,

All information regarding fees for bachelor programs you can find here http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/bac_progr2015.pdf, and for master programs http://www.tstu.ru/en/education/inst/pdf/mo/mag_progr2015.pdf. The prices are stated for the current academic year. Prices for the following academic year that starts in September-October 2016 will be published in April 2016.

295. Name: maria Date submitted:7 December 2015, 17 h. 15 min.
Text: do you offer Chemical Engineering programme in English?
Answer: Dear Maria,

We offer Chemical Engineering program in Russian. Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

296. Name: Amit Date submitted:4 December 2015, 06 h. 05 min.
Text: I would like to know the number of masters engineering programs taught in the English language and would it be necessary for the Russian pre university program?
Answer: Dear Amit,

We are planning to introduce master programs in civil engineering taught in English next year. In order to get detailed information you can apply in March-April 2016.

297. Name: Teddy Date submitted:29 November 2015, 18 h. 48 min.
Text: Can you please help me with the tuition fee structure for medicine in bachelors degree?
Answer: Dear Teddy,

Unfortunately we don't have bachelor programs im medicine at our University.

298. Name: RICHARD Date submitted:29 November 2015, 14 h. 00 min.
Text: country code
Answer: Dear Richard,

Our country code is 7. Code of our city is 4752.

299. Name: hakim Date submitted:28 November 2015, 01 h. 59 min.
Text: i am from ghana how can i obtain admission?
Answer: Dear Hakim,

Before you start any degree program you must complete the Russian language pre-university program. This program lasts for 10 months and usually starts in September-November.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com):

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc);
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying (usually it takes 1 month for Migration Department to issue the invitation). According to the received invitation you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee- approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1350 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov: Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year Multiple visa fee - about 30 USD.

For the next intake of pre-university program you can apply in March-April 2016.

300. Name: Osama Date submitted:25 November 2015, 22 h. 12 min.
Text: When " pre-university study" semesters begin and when I can send required papers
Answer: Dear Osama,

The pre-university program usually starts in September-October and lasts for 10 months. For admission to this program for the next year that starts in September-October 2016 you can apply in March-April 2016.

To receive an official invitation to study at TSTU, an applicant should submit the following documents (to e-mail address tstu04@yahoo.com):

scanned copy of international passport;
scanned copy of education certificate;
completed application form (http://www.tstu.ru/en/tgtu/structure/fakul/doc/mo/appl_form.doc);
scanned copy of medical certificate, including chest X-ray results, HIV-test results.

As soon as we receive all your documents we will review them and if everything is according to our requirements we will submit your documents to get the official invitation for studying (usually it takes 1 month for Migration Department to issue the invitation). According to the received invitation you will be able to get the visa for studying in our University.

As for the payments we have the following procedure (the prices are stated for the current academic year):

1. you should transfer the following payments to the University official bank account (you should transfer those payments before we send to you the original invitation): Accommodation Fee - approximately 350 USD for 1 year stay in a shared room. Tuition Fee - about 1350 USD for Pre-University Russian Language program.

2. you should pay the following payments upon your arrival to Tambov: Medical Insurance fee - about 100 USD per 1 year Multiple visa fee - about 30 USD.

Pages:  [- 10] / 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 / [+ 10]

 
TSTU Tambov State Technical University

© 1995-2019 All rights reserved

TSTU Address: 106 Sovetskaya St, Tambov, 392000, Russia
Phone: +7 (4752) 63-10-19
E-mail: tstu@admin.tstu.ru